Bäst i test svetshjälm – Hitta bästa svetshjälmen 2020

Svetshjälmen är ett ansiktsskydd utformad som hjälm med visir. Det används av svets- och metallarbetare. Den skyddar först och främst  ögonen från det skarpa ljuset. Hjälmen anpassas i allra högsta grad efter vilket slags arbete som ska utföras. Idag finns högt funktionella svetshjälmar som erbjuder bra säkerhet och är dessutom bekväma och lätta att bära. Högteknologiska lösningar som automatiskt nedbländande svetsglas och olika mörk-, och ljuslägen gör svetshjälmarna till ett effektivt och bra tillbehör för yrkesmän.

Läs merBäst i test svetshjälm – Hitta bästa svetshjälmen 2020

Bäst i test byggradio – Hitta bästa byggradion 2020

En bra byggradio är precis vad som gör ditt mekande ännu roligare. Oavsett om det är hemma i garaget eller by ditt nya företag. Säkra, hållbara och med ett riktigt bra ljud. En byggradio kan också användas som en vanlig stereo hemma på grund av den höga kvalitén. Läs mer för att hitta den bästa byggradion för dig.

Läs merBäst i test byggradio – Hitta bästa byggradion 2020

Bästa arbetsskorna 2020 – Bäst i test av skyddsskor

Självklart behövs riktiga arbetsskor när man arbetar. Vilken typ av skor du behöver beror på vilket arbete du utför. Grundläggande är att de har stål- eller aluminiumhätta, men det finns även varianter med fiber eller kompositmaterial. Även spiktrampskydd är grundläggande. Utöver detta så finns det en mängd klassificeringar och självklart så ska de vara bekväma samtidigt. 

Läs merBästa arbetsskorna 2020 – Bäst i test av skyddsskor

Bästa skyddshjälmen 2020 – Bäst i test av arbetshjälmar

Har man något i huvudet så är det bäst att ha något på huvudet. Det är något som jag tänker när jag arbetar där det finns risk för att skada mig. Jag har tittat närmare på fyra olika hjälmar för olika behov och med lite olika finesser. Det finns en del olika märken på marknaden men modellerna jag har testat kommer från 3M och KASK. Nedan listar jag mina topp fyra bästa modeller bland de skyddshjälmar som finns tillgängliga på marknaden just nu.

Läs merBästa skyddshjälmen 2020 – Bäst i test av arbetshjälmar

Bästa hörselskydd för byggarbetsplats 2020 – Bäst i test hörselskydd med bluetooth

Ett bra hörselskydd bör vara en basutrustning i varje snickares hem. Det är viktigt att inte göra avkall på kvalitet. För att ett hörselskydd verkligen ska skydda dig mot hörselskador, är det avgörande att du inte tar av dig hörselskyddet så länge du vistas i en miljö med mycket buller. Därför är det extra viktigt att tänka på att hörselskydden ska vara bekväma för just dig och fungera bra även när du behöver kommunicera med andra. Jag har därför valt att enbart testa hörselkåpor, eftersom de oftast både skyddar bättre och har funktioner för samtal och komfort, vilket inte hörselproppar har. 

Läs merBästa hörselskydd för byggarbetsplats 2020 – Bäst i test hörselskydd med bluetooth

Bästa arbetsbyxorna 2020 – tunna och sköna arbetsbyxor för dig

Arbetsbyxor ska ge full rörelsefrihet och ha smarta funktioner i form av exempelvis hammarhank, spikfickor, mobilficka samt kniv- och tumstocksficka. Ett slitstarkt material är ett måste, samtidigt som plaggen ger bästa möjliga skydd beroende på arbetet som de ska användas för. Plagget får inte heller vara för stort eller för litet, komfort och bekvämlighet ligger högt upp på listan för arbetsbyxor. Här är de bästa arbetsbyxorna 2020.

Läs merBästa arbetsbyxorna 2020 – tunna och sköna arbetsbyxor för dig

Bästa kompressorn 2020 – Kompressor för verktyg, bildäck och större behov

Jag försöker att i största mån använda mig av pneumatiska verktyg i min verkstad då man brukar få mest kvalité för pengarna i ett brett sortiment av olika verktyg. Det kräver en bra kompressor som klarar av att driva verktygen och allt annat man kan behöva tryckluft till. Det är rätt skönt att slippa köra till macken för att kolla lufttrycket i däcken eller för att kunna blåsa bort damm från en arbetsyta.

Jag kommer i det här testet fokusera på fyra olika 230 Volts kompressorer. Det finns även små batteridrivna för den som bara behöver pumpa däcken utan ström tillgängligt vilket kan vara smidigt. Men eftersom jag hittade en del intressanta 230 Volts-modeller som är ganska så lätta att transportera så föll de batteridrivna bort från urvalet. Vill ni köpa en mindre kompressor kan ni kolla här

Läs merBästa kompressorn 2020 – Kompressor för verktyg, bildäck och större behov

bäst i test brandsläckare 6 kg – Bästa brandsläckaren för hemmet, bilen och verkstan

En eller helst flera brandsläckare är något som bör finnas i varje hem. Vid heta arbeten
under byggnation och renoveringar så skall det även finnas brandsläckare
lättillgängligt om olyckan skulle vara framme. Jag har testat fyra olika modeller av de
bästa brandsläckarna inom olika områden, placeringar och för olika sorters bränder.
Att ha rätt brandsläckare på rätt plats kan vara livsavgörande.

Läs merbäst i test brandsläckare 6 kg – Bästa brandsläckaren för hemmet, bilen och verkstan

Bästa verktygsbältet för snickare och hemmafixare -(Bäst i test)

Ett verktygsbälte är perfekt när du behöver ha verktyg, spikar, lampor och annat nära till hands. Vi har hittat det bästa verktygsbältet för snickare och hemmafixare.

Läs merBästa verktygsbältet för snickare och hemmafixare -(Bäst i test)