Teleskopstege – våra bästa favoriter

För att kunna presentera den bästa teleskopstegen för dig så har jag gjort en noggrann kontroll av olika teleskopstegar på marknaden. Här presenterar jag fyra produkter som jag tagit fram som de bästa teleskopstegarna 2022

Artikeln innehåller betalda samarbeten med Verktygsproffsen och Proffsmagasinet.

Produkt Arbetshöjd
Telesteps Prime 3,5 m 4,3 meter
Telesteps Prime 4,1 m 4,9 meter
Xtend Climb Xtend 13 4,5 meter
Telesteps Classico Line 60226-501    3,8 meter

Teleskopstegen är ett hjälpmedel som underlättar för både yrkespersoner och i hemmet. På grund av sin mindre form så är teleskopstegen enkel att förvara och enkel att transportera. Därför är det fler och fler som går över till dessa smidiga och enkla stegar inom alla fält.

Vid första anblicken kan en teleskopstege se instabil och besvärlig ut, men inget kunde vara längre från sanningen. Det här är en stege som har all stabilitet och de egenskaper som fasta stegar av olika slag har. Det finns även ett flertal tillbehör och funktioner som går att få till teleskopstegen om så önskas. Med hjälp av fastsättning eller stabilisator går det att få en stege som till och med är mer stabil än fasta stegar.

För att kunna presentera fyra riktigt bra teleskopstegar i olika utförande och pris, har jag gått igenom en diger mängd produkter som finns på marknaden. De olika utföranden jag valt har varit för att du som kund ska kunna välja en funktion som passar dig. Alla tester är utförda oberoende av tillverkare. Jag hoppas att resultatet ska underlätta för dig på din jakt efter rätt produkt!


 Telesteps Prime Med Stabilisator 3,5 m – Bäst i test

Med sin höjd på 3,5 meter och stabilisator är Telesteps Prime Med Stabilisator 3,5m en mycket prisvärd produkt som får äran med testets första plats. Här har tillverkaren gjort sitt bästa för att ta fram en riktigt bra produkt som passar för proffs, men även för hemmafixaren som vill ha bra grejor.

Höjden är tillräcklig för de flesta uppdrag och med sin stabilisator är det en stege som kan placeras även på lite ojämnt underlag. Stegen är bred och behaglig att stå länge på och den triangulära rörformen har gjort underverk då det ökar både dess stabilitet och styrka. Den är med andra ord både säker, enkel, bekväm, stabil och trygg. Det här är alltså teleskopstegen som kan pricka av alla punkter på listan.

En teleskopstege med stabilisator som har ökad stabilitet och bekvämlighet.

Pris: Ca. 3 600 kronor

Snabbfakta

Längd: 3,5 m

Arbetshöjd: 4,3 m

Vikt: 15 kg

Längd hopskjuten: 0,87 m

Stabilisator

Nedladdningsbar manual

Videoklipp med instruktioner

Köp till tillbehör: väska, väggfäste.

 

Telesteps Prime Med Stabilisator 4,1 m

Telesteps Prime Med Stabilisator 4,1m har en arbetshöjd på hela 4,9 m, men är inte mer än 0,94 m hopskjuten. Det gör att teleskopstegen kan transporteras i en vanlig personbil eller lätt kan få en egen upphängning i en firmabils skåp. Med klämskydd, toppstöd och steg som är både vinklade och räfflade, är detta en teleskopstege som är mycket populär bland yrkespersoner. Det är lätt att stå länge på stegen och den utdragbara stabilisatorn gör att arbetet blir säkert och bekvämt. Stegen uppfyller Arbetarskyddsstyrelsens krav och är tack vare sin kraftiga trekantiga rörform beskriven som den starkaste typen av teleskopstege som finns på marknaden. 

Detta är alltså listans högsta stege med stabilisator och teknologi för bästa styrka och säkerhet.

Pris: Ca. 4 300 kronor

Snabbfakta

Längd: 4,1 m

Arbetshöjd: 4,9 m

Vikt: 17,4 kg

Längd hopskjuten: 0,94 m

Stabilisator

Nedladdningsbar manual

Videoklipp med instruktioner

Köp till tillbehör: väska, väggfäste.

Xtend Climb Xtend 13

Med en vikt på 15 kg och en längd hopskjuten på endast 0,82 m är Xtend Climb Xtend 13 stegen som lätt går att ta med sig dit du ska och att förvara däremellan. Teleskopstegen hamnar på listans tredje plats med sin höga arbetshöjd, men med ett lite enklare utförande. Det innebär ändå att detta är en stege som på alla sätt drar sitt strå till stacken. Stegen klarar av en vikt ändå upp till 150 kg och står stadigt på sina kraftiga golvskydd. Med andra ord är detta en stege som inte ger vika och som till och med kan gå i arv. Materialet är anodiserat aluminium vilket innebär att det inte svärtar av sig, som aluminium annars kan göra.

En enkel men stabil stege som har goda kvaliteter för lagring och användning.

Pris: Ca. 3 000 kronor

Snabbfakta

Längd: 3,76 m

Arbetshöjd: 4,5 m

Vikt: 15 kg

Längd hopskjuten: 0,82 m

Stabilisator

Videoklipp med instruktioner


Telesteps Classico Line 60226-501

Listans sista teleskopstege är en produkt som kan vara det självklara valet i många hem. Detta är på alla sätt en lättviktare då den endast väger 8,1 kg och är 0,72 m hopvikt. Telesteps Classico Line är tillverkarens original som har allt vad man kan önska hos en teleskopstege för enklare bruk. Materialet är anodiserad aluminiumlegering, vilket innebär att den inte ger svärta mot kläder eller andra material. I samband med de glasfiberförstärkta plastdetaljerna ger det en stege som är hållbar och som orkar en vikt på upp till 150 kg. Det här är en stege som du står säkert på med räfflade steg för minskad halkrisk, och som har en minimal svängradie när du arbetar i mindre utrymmen.

Den är prisvärd och lätt, men har alla funktioner som önskas hos en teleskopstege.

Pris: Ca. 1 800 kronor.

Snabbfakta

Längd: 2,6 m

Arbetshöjd: 3,8 m

Vikt: 8,1 kg

Längd hopskjuten: 0,72 m

Nedladdningsbar manual

Videoklipp med instruktioner

Köp till tillbehör: väska, väggfäste.

 

Att tänka på när man köper en teleskopstege

Pris på teleskopstege

Priserna på teleskopstegar skiljer sig inte så markant som många andra produkter. De billigaste ligger på närmare två tusen och de dyraste varianterna kostar nästan fem tusen. Det som skiljer är mestadels arbetshöjden. Välj den teleskopstege som du kommer ha mest nytta av för alla dina projekt.

Kvalitet

Listans alla teleskopstegar är hållbara och klarar även en hel del vikt. På min jakt efter listans fyra produkter har jag inte kommit över någon stege som faller utanför ramen för god kvalitet. Däremot är livslängd och tålighet ändå ett val du gör när du väljer din teleskopstege.

Varumärke

I min önskan att presentera fyra val så har jag inte tagit hänsyn till produkternas tillverkare. Även om det finns vissa tillverkare som är mer representerade inom området så är mitt råd till dig att gå efter de fakta som jag presenterar som viktiga. Välj sedan din favorit som passar dig.

Vanliga frågor om teleskopsstegar

Vilken teleskopstege ska jag välja?

Tänk noga igenom vilka behov du har gällande höjd, vikt, stabilitet med mera. En teleskopstege kan till och med gå i arv, så välj en som kan räcka för dina grundbehov i många år framöver.

Hur mycket kostar en teleskopsstege?

Från knappt två tusen till nästan fem tusen kan en teleskopstege kosta. Det som skiljer är vikt, material och funktion. Välj den stege som passar dig och stirra dig inte blind på priset.

Vad ska jag använda en teleskopsstege till?

En teleskopstege är precis som en fast stege. Skillnaden är bara att teleskopstegen går att skjuta ihop för enklare förvaring och frakt. Teleskopstegen är därför på alla sätt enklare att hantera och att förvara.

Om inga av teleskopsstegarna ovan passar just dig så finns det en uppsjö av olika stegar där du kan filtrera fram det som passar just dig. Följ länken nedan till verktygsproffsen

 

Publicerat den
Kategoriserat som Tillbehör

av mikael

Jag heter Micke och driver flera hemsidor som handlar om bygg (husgrunder.com, poolmicke.se, attefallshus.se mfl). Under mina drygt 10 år med att sprida kompetens på nätet så har jag kommit över mängder med verktyg. Dessa recensioner försöker jag samla under mekaren.se