Sågblad till sticksåg – våra bästa favoriter

Är det dags att köpa nya sågblad till sticksågen? Vi har valt ut bästa sågbladen till sticksågen, som gör det ännu enklare att såga rätt.

Artikeln innehåller betalda samarbeten med Verktygsproffsen.se och Proffsmagasinet.se.

Metabo 623633000

Rickard på Meckaren

Passar till många olika märken
Lång livslängd
Hög kvalitet

Högkvalitativa sågblad med lång livslängd

Det här är prisvärda och riktigt bra sticksågsblad, för den som vill ha kvalitet och sågblad som gör jobbet enklare och roligare.

Dessa sågblad hjälper dig att såga rent, snabbt och vinkelexakt i trä, plywood och spånskivor. De här är alltså anpassade för sågning i trä, och passar för många olika träslag.

Sågbladen säljs i 5-pack, vilket är ett bra alternativ för dig som inte använder sticksågen jätteofta och inte vill köpa ett storpack med sågblad, utan bara vill ha några stycken hemma.

Det här är sågblad av riktigt hög kvalitet, med en lång livslängd. Och en stor fördel med dessa är att de passar till många olika sticksågar, och inte bara sticksågar från Metabo.

De passar till Metabo, AEG, Bosch, Black & Decker, Festool, DeWalt, Holz-Her, Kress, Makita, Hitachi och Skil. Sannolikheten är alltså stor att de passar till just din sticksåg, förutsatt att du har någon av dessa.

Materialet är HCS, längden 74/3 mm, tjockleken 1.25 mm och tanddelningen 4 mm.

Prismässigt hamnar dessa sågblad någonstans i mitten ungefär, de är varken dyra eller billiga – dock väldigt prisvärda, med tanke på att det är riktigt bra sågblad av hög kvalitet.

Dessa sågblad passar alltså för den som vill ha hög kvalitet, och som äger en sticksåg av något av ovannämnda märken. Därmed passar de alltså för väldigt många. Vidare passar den perfekt för den som behöver ett mindre paket med sågblad, och som vill ha sågblad med lång livslängd – och sågblad som är anpassade för trä, förstås.

4.7

Andra sågblad till sticksåg

Om sågbladen ovan inte passar dig eller din sticksåg, då finns det förstås många andra sågblad att välja mellan. Förhoppningsvis kanske någon av dessa passar bättre.

Makita A-86898

Det här paketet med fem sågblad från Makita passar bra för den som vill ha, eller behöver, olika sågblad för olika ändamål. Paketet innehåller nämligen de fem populäraste sågbladen från Makita.

Dessa sågblad är anpassade för sågning i metall och trä – för träbearbetning, för ledningar och för metallplåt. De är flexibla och klarar av många olika arbeten i trä och metall.

De sågblad du får är B22, B23, B13, B16 och B10 – ett av varje blad.

För att nämna en liten nackdel så ligger dessa sågblad i en liten högre prisklass, men de är fortfarande relativt prisvärda. För den som har behov av flera olika sågblad kan det här ändå vara ett bra val.

Det här paketet passar alltså för den som behöver sågblad för olika ändamål, för den som gör olika typer av jobb helt enkelt. Eftersom sågbladen är anpassade för trä- och metall så passar de för den som behöver sågblad för just trä och metall.

Milwaukee T144D

Det här är ett ordentligt storpack med blad till sticksågen, perfekt för den som vill ha ett större paket – eller för den som vill ha hög kvalitet.

Milwaukees 25-pack med sågblad är ett praktiskt paket för den som använder sticksågen väldigt ofta, eller som bara vill ha många blad hemma för att slippa köpa nya på ett tag.

Det stora paketet känns också väldigt prisvärt, men inte enbart på grund av att det innehåller många sågblad, utan även på grund av den höga kvaliteten på sågbladen. Det hyfsat låga priset gör detta paket riktigt prisvärt, inte minst för den som behöver många sågblad förstås.

Dessa sågblad är 75 mm och har en maximal kapkapacitet på 50 mm, i trä. De används för extremt snabba snitt, och hjälper dig med dessa tack vare sin skarpa och aggressiva tandgeometri.

Det här prisvärda paketet passar för den som behöver många sågblad, anpassade för trä och snabba snitt. De passar ännu bättre för den som dessutom behöver, eller vill ha, ett stort paket med sågblad – kanske för att det går åt en hel del, eller för att man bara vill slippa köpa nya på ett bra tag. Och allra bäst passar dessa för den som dessutom vill ha pålitliga sågblad av hög kvalitet.

Milwaukee T101BR

Det här 5-packet med sågblad från Milwaukee känns knappast lika prisvärt som större paket med sågblad, till exempel det ovan från samma märke. Kvaliteten är dock lika hög här, förstås, vilket gör att de ändå känns hyfsat prisvärda.

Och som bekant så passar olika sågblad för olika typer av jobb, så om inte sågbladen i det större paketet passar för ditt projekt – eller om du bara vill ha ett mindre paket – så kanske dessa gör det.

Dessa sågblad är 75 mm och har en reverserad tandning som ger rena och splitterfria snitt. Reverserad tandning innebär att bladen kapar vid nedrörelse istället för det motsatta som vanliga blad. Bäst resultat med dessa får du om du arbetar utan pendelfunktion.

Maximal kapkapacitet för laminerad spånskiva och PVC är 60 mm, och maximal kapkapacitet för trä är 30 mm.

Det här paketet passar för dig som vill ha ett mindre paket med sågblad, men som också vill ha sågblad av hög kvalitet. Dessa passar för dig som vill ha sågblad med reverserad tandning, för sågning i till exempel spånskiva eller trä.

Mer om sågblad till sticksåg

Om du äger en sticksåg så behöver förstås bladen på den bytas ut ibland. På de flesta nyare sticksågar är det enkelt att byta blad, och det kan göras utan några verktyg. Då frigörs bladet när du trycker på en knapp, och du kan enkelt sätta dit ett nytt.

Äldre sticksågar kan det vara lite krångligare att byta ut sågbladen på, och ofta krävs det verktyg för att göra det. Tänk på att köpa sågblad som passar till din sticksåg, eftersom det finns väldigt många olika sågblad och de inte passar till alla sticksågar.

Vilka sågblad ska man välja?

Det beror dels på vilken sticksåg du har, men också på vilken typ av sågblad du behöver – vad du ska använda dem till för typ av arbete, helt enkelt. Alla sågblad passar inte till alla sticksågar, så det är viktigt att köpa rätt blad för den sticksåg man har. Bladen är dessutom anpassade för olika typer av jobb, och olika material. Om du behöver flera olika blad så finns det även paket med olika sågblad, dessa kan vara ett bra alternativ för den som behöver olika blad men inte behöver så många blad och därför inte vill köpa flera paket.

Är det mer prisvärt att köpa ett större paket med sågblad?

Det kan vara prisvärt många gånger, eftersom priset per sågblad ofta blir lägre om du köper ett större paket. Det är dock inte alltid så, så jämför gärna paket i olika storlekar för att se vad som blir mest prisvärt för dig – ett stort paket eller flera mindre paket. Om du behöver olika typer av blad, för olika material eller olika arbeten, så kan det också vara bättre att köpa flera olika paket för att få precis rätt blad. Tänk också på att i första hand utgå från vilka blad du behöver och vilka som verkar bäst, och inte minst att välja blad som passar till din sticksåg.

Hur mycket kostar sågblad till en sticksåg?

Det varierar väldigt mycket, och beror till stor del på vilket märke du har på din sticksåg men också på vilka sågblad du behöver – och om du väljer en billigare sort eller högkvalitativa och dyrare sågblad. Självklart beror det också på om du köper ett paket med några få sågblad i, eller ett storpack. De kan kosta allt från några tior till flera hundra kronor.

Publicerat den
Kategoriserat som Tillbehör

av mikael

Jag heter Micke och driver flera hemsidor som handlar om bygg (husgrunder.com, poolmicke.se, attefallshus.se mfl). Under mina drygt 10 år med att sprida kompetens på nätet så har jag kommit över mängder med verktyg. Dessa recensioner försöker jag samla under mekaren.se