Headset för kontoret – våra bästa favoriter

På kontoret är det viktigt att ha ett riktigt bra och pålitligt headset. Ett headset kan både underlätta och effektivisera arbetet, inte minst om du ofta pratar i telefonen. Förutom att du får armarna fria och kan göra annat samtidigt som du pratar i telefon, så blir det lättare att höra vad som sägs och samtalen blir inte lika ansträngande för armar och öron. Ett headset kan helt enkelt vara den bästa investeringen till kontoret, förutsatt att du hittar rätt headset för dig och dina behov.

Artikeln innehåller betalda samarbeten med Verktygsproffsen och Proffsmagasinet.

Produkt Ungefärligt pris
PLANTRONICS Voyager Legend 800-1200 kr
SENA SPH10 2000-2500 kr
SENA Expand 1500-2000 kr
HANDHELD HHBTH-01 1900-2100 kr

När du ska köpa ett headset är det viktigt att utgå från vad du behöver, och vill ha. Bra ljud är förstås A och O, och om det dessutom finns brusreducering så är det ett stort plus. Något annat som är väldigt viktigt är att headsetet är bekvämt att bära, och ett litet och smidigt headset är ofta ett bra val. I övrigt handlar det främst om vad du själv föredrar, och behöver. Det finns många olika modeller att välja mellan, och bara du kan veta vilken modell du gillar bäst.


PLANTRONICS Voyager Legend

Det bästa headsetet 2022 är ett riktigt prisvärt headset i en behändig storlek. Det är trådlöst och ansluts till telefonen med bluetooth, och det erbjuder en taltid på upp till sju timmar. Detta headset har dessutom bullerdämpning, vindreducering och röstkontroll. Du kan alltså använda det vart som helst och behöver inte oroa dig över störande ljud på platsen.

Voyager Legend är liten och smidig, och sitter stadigt och bekvämt i örat. Här slipper du alltså störande sladdar som annars kan vara i vägen när du pratar. Det finns tre mikrofoner, vilket gör ljudet tydligt och ser till att den du talar med hör dig lika tydligt som du hör den.

Du kan svara automatiskt, genom att helt enkelt placera headsetet mot örat. En annan smart funktion är att du får information om vem som ringer genom ett röstmeddelande, och vill du svara så gör du det enkelt genom att helt enkelt säga ”answer”. Headsetet har SmartSensors som känner av om du bär headsetet eller inte, och om du gör det så hamnar ljudet automatiskt där.

Med detta headset får du många praktiska funktioner och ett headset som är enkelt att använda, håller hög kvalitet och ger ett riktigt bra ljud. Det här är helt enkelt ett mycket prisvärt headset som kan användas vart som helst, och när som helst, utan att du behöver oroa dig för ljud i omgivningen.

SENA SPH10

Även detta headset är trådlöst och ansluts med bluetooth, vilket gör det enkelt och smidigt att använda. Modellen är dock större och inte av samma ”in ear”-modell som ovanstående, utan har en mer klassisk utformning. Detta headset passar alltså dig som föredrar vanliga hörlurar, men samtidigt vill slippa sladdar.

Här finns en riktigt bra räckvidd på upp till 900 meter, så att du aldrig behöver oroa dig för att du är för långt ifrån telefonen medan du pratar. Det finns en funktionsratt och en stor telefonknapp som gör att du enkelt kan styra funktioner och inställningar.

Advanced Noise Control teknologi upptäcker bakgrundsbrus, och tar bort dessa. Det finns olika, oberoende, volymkontroller för varje källa. Dessutom är headsetet vattenskyddat. Ja, här finns många – och stora – fördelar. Sena SPH10 är ett riktigt pålitligt och effektivt headset för dig som vill ha full kontroll.

SENA Expand

Från samma tillverkare som ovan kommer detta headset, och även här finns många fördelar. Sena Expand ansluts också med bluetooth och har samma imponerande räckvidd på 900 meter.

Detta headset erbjuder även en säker och stabil passform, och en riktigt hög ljudkvalitet. Advanced Noise Control teknologi finns även på detta headset, och upptäcker och tar bort bakgrundsbrus.

Många andra av ovanstående headsets fördelar finns också här: varje källa har en egen och oberoende volymkontroll, headsetet är vatten- och svettskyddat, vindbrusreducering, en taltid på 10 timmar och så vidare.

Det här är helt enkelt ett riktigt högkvalitativt och pålitligt headset, och även detta passar för dig som vill ha full kontroll över ditt headset. Här har du möjlighet att ställa in och anpassa det mesta, helt utifrån dina önskemål och behov.

HANDHELD HHBTH-01

Här är ett headset med en annorlunda, men samtidigt bekväm, utformningen. Headsetet är trådlöst och ansluts med bluetooth, och det sitter både stadigt och bekvämt medan du använder det.

Detta headset är helt vattentätt, och det har dessutom en låg vikt på endast 38 gram vilket gör att det är bekvämt att bära även under längre stunder. Det här är alltså ett utmärkt val för dig som ofta pratar i telefon, eller har längre telefonsamtal.

En annan fördel är att det inte blockerar omgivande ljud, trots att det sitter i båda öronen, vilket gör att det är säkert att använda även utomhus. Det passar lika bra att använda inne på kontoret som utomhus, vilket är en stor fördel för dig som behöver ett headset som fungerar i flera olika situationer – och på olika platser.

Det här är ett riktigt högkvalitativt headset som är pålitligt och bekvämt, och samtidigt erbjuder en hög ljudkvalitet. Det kan användas i sex timmar innan det behöver laddas igen, och det är ett stabilt men samtidigt smidigt headset som är mycket bekvämt.

Att tänka på när man köper ett headset

Ett headset är nästan ett måste för kontoret, men självklart viktigare för vissa än för andra. Om du ibland pratar i telefon på kontoret så är sannolikheten dock stor att du skulle ha användning av ett headset.

När du ska köpa ett headset finns det framför allt en sak som är viktig att fokusera på: Ljudet. Här är det förstås lika viktigt att du hör bra när du använder headsetet, som att den du talar med hör dig bra. För att ett headset ska underlätta arbetet för dig så måste ljudkvalitén vara hög, annars kommer du med stor sannolikhet att slänga ned det i en låda inom kort.

Det är självklart också viktigt att headsetet är bekvämt att använda, inte minst om du använder det under längre stunder. Här är det dock viktigt att tänka på att många saker påverkar komforten. Vikten och storleken kan påverka komforten en hel del, men även utformningen och hur headsetet sitter. Självklart är det också viktigt att headsetet sitter stadigt så att du slipper justera det titt som tätt.

Funktioner kan också vara bra att tänka på, eftersom dessa varierar en hel del mellan olika headset. Brusreducering är att föredra, i och med att det påverkar ljudkvaliteten väldigt mycket. En del headset är vattentäta, och det finns även headset med individuell volymkontroll.

När du ska köpa ett headset bör du börja med att fundera över hurdant headset du behöver, och vill ha. Ett trådlöst headset är ofta att föredra, men tycker du att det är jobbigt att behöva ladda det med jämna mellanrum så kanske ett med sladd är bättre. Det finns många olika utformningar på headset, så fundera även över vilken modell du föredrar – och om du vill höra genom båda öronen, eller bara det ena.

Hur fungerar ett headset?

Det finns väldigt många olika modeller när det gäller headset, och hur de fungerar varierar en hel del. Generellt kan man dock säga att ett headset är hörlurar med mikrofon, som kan användas under telefonsamtal – men även när du lyssnar på musik och liknande.

Många headset är trådlösa och ansluts till telefonen med bluetooth. Sådana headset laddas upp om kan sedan användas under ett visst antal timmar, ofta har de en taltid på mellan sex och tio timmar men det kan vara både mer och mindre.

Det finns även headset som används med sladd, och kopplas in direkt i mobilens hörlursuttag, och därför inte behöver laddas. Även utformningen varierar en hel del.

Vem behöver ett headset?

De flesta kan behöva ett headset någon gång, och nästan alla som utför kontorsarbete har användning av ett headset – förutsatt att arbetet innefattar telefonsamtal, vill säga.

Här finns det dock två saker som kan göra det extra viktigt med ett headset: Om man arbetar i samma rum som andra eller av andra anledningar har ljud i sin omgivning, och om man pratar i telefon mycket eller längre stunder på kontoret.

Ett headset erbjuder ofta bättre ljud än telefonen, och ofta finns även brusreducering och liknande funktioner vilket ökar ljudkvaliteten ytterligare. Med ett headset slipper du dessutom håller i telefonen medan du pratar, vilket gör det bekvämare att tala i telefon längre stunder – och dessutom har du båda händerna fria.

Vad kostar ett headset?

Priset för ett headset varierar väldigt mycket, och beror till stor del på hur hög kvalitén är men också på vilka funktioner som finns. Ett enklare headset kan kosta långt under hundralappen, medan ett mer avancerat headset av högre kvalitet kan kosta många tusenlappar. Det finns helt enkelt headset i alla tänkbara prisklasser.

Om inga av headseten ovan passar just dig så finns det många fler som är värda att kika på. Följ länken nedan för att se fler.

Publicerat den
Kategoriserat som Tillbehör

av mikael

Jag heter Micke och driver flera hemsidor som handlar om bygg (husgrunder.com, poolmicke.se, attefallshus.se mfl). Under mina drygt 10 år med att sprida kompetens på nätet så har jag kommit över mängder med verktyg. Dessa recensioner försöker jag samla under mekaren.se