Värmekamera (Bäst i test) – Hitta bästa värmekameran2021

En värmekamera, eller termisk kamera som det också kallas, är ett utmärkt redskap vid många olika tillfällen. Den kan användas vid till exempel arbeten med el och då även i förebyggande syfte, inom byggarbeten, för säkerhetsövervakning i områden med hög brandrisk eller övervakning mot intrång i mörker, inom livsmedelsindustrin och mycket annat. Det finns helt enkelt många olika arbeten där en värmekamera skulle komma väl till pass, och i vissa fall till och med vara oumbärlig.

Läs mer

Avloppsrensare (Bäst i test) – Hitta bästa avloppsrensaren 2021

Det finns många tillfällen då man behöver rensa avloppet. Det kan handla om allt från ett vanligt stopp i toaletten, eller någon annanstans, som inte vill ge med sig, till större problem än så. En avloppsrensare kan helt enkelt vara oumbärlig ibland, inte minst för den som gärna fixar det mesta själv och vill slippa ringa rörmokaren. Det finns dock många olika typer av avloppsrensare, som passar för olika ändamål.

Läs mer

Värmejacka (Bäst i test) – Hitta bästa värmejackan 2021

En värmejacka är mycket effektiv och perfekt när du behöver hålla värmen. Det finns olika modeller, men det vanligaste är att de är batteridrivna och på så sätt blir varma. Det finns många olika tillfällen då en värmejacka kan behövas, inte minst om du arbetar utomhus under vintern eller av andra anledningar befinner dig utomhus längre stunder under vintern. Värmejackan kan ha många andra praktiska funktioner, till exempel ökad synlighet med reflexer, eller vara tillverkade i ett praktiskt material. Värmejackor som drivs av batteri använder sig vanligtvis av uppladdningsbara batterier, och ibland ingår såväl batteri som laddare, men ofta säljs värmejackor utan batteri och laddare. Detta kan dock vara en fördel om man redan har ett batteri hemma som passar till jackan, och ibland kan det faktiskt även bli mer prisvärt att köpa dessa separat.

Läs mer

Borrmaskin (Bäst i test) – Hitta bästa borrmaskinen 2021

En borrmaskin är nästan ett måste i vilken verktygslåda som helst, inte minst om man gillar att fixa hemma och renovera. Det finns många olika modeller, allt från små enkla borrmaskiner som är smidiga men inte klarar några tuffare arbeten, till slagborrmaskiner och ännu mer kraftfulla borrmaskiner. Det finns också en hel del olika funktioner och egenskaper hos borrmaskinerna, och likaså storlekar och utformningar. Vilken modell man ska välja beror alltså till stor del på vad man ska använda den till, men också hur ofta den ska användas och vilka funktioner man önskar, samt hur hög kvalitet man önskar.

Läs mer

Kapskriva (Bäst i test) – Hitta bästa kapskivan 2021

Kapskivor används tillsammans med bland annat vinkelslipar, och är på så sätt ett måste om man äger och använder en sådan. Det finns olika kapskivor som lämpar sig olika bra beroende på vilket material man ska använda den till, så här bör man främst utgå från just detta. Kapskivor kan säljas styckvis eller i flerpack, och till exempel 5-pack är vanligt, men det är också enkelt att hitta kapskivor som säljs styckvis. Fördelen med flerpack är förstås att det kan bli mer prisvärt, men det kan vara en bra idé att köpa styckvis om man vill ha olika varianter för olika ändamål. Använder man kapskivor ofta så kan det förstås vara smart att ha flera olika hemma, för olika ändamål eller likadana om man enbart använder dem i en typ av trä. Det kan också vara bra att tänka på att det kan gå åt flera kapskivor till ett arbete ibland.

Läs mer

Öronproppar (Bäst i test) – Hitta bästa öronpropparna 2021

Öronproppar är en sådan produkt som kan användas vid väldigt många olika tillfällen. Ibland kan de till och med vara effektivare än hörselskydd, eller kombineras med hörselskydd för extra effektivitet. De är också betydligt smidigare än hörselskydd, och på så sätt är det enkelt att ta med dem eller se till att alltid ha ett par till hands. De tar heller inte upp någon plats hemma eller på arbetsplatsen. Självklart är öronproppar väldigt användbara om du arbetar på en verkstad eller liknande, eller om du gillar att fixa och renovera hemma och använder olika maskiner som låter mycket. Men de passar också bra vid andra tillfällen – i stökiga miljöer, när du ska sova, när du behöver tystnad för att koncentrera dig på något och så vidare. Det finns dock många olika varianter när det gäller öronproppar, och vilka som passar bäst beror till stor del på hur och när de ska användas.

Läs mer

Sågbord (Bäst i test) – Hitta bästa sågbordet 2021

Ett sågbord är perfekt när man ska såga av plankor och annat. Även om det förstås fungerar att använda sig av något annat än ett sågbord, så är sågbordet det absolut bästa och effektivaste alternativet. Det gör jobbet enklare, effektivare och snabbare. Ofta kan sågbordet även användas till andra saker, men dess främsta syfte är ändå att underlätta vid sågning. När du använder ett sågbord så placerar du helt enkelt plankan, eller det som ska sågas, ovanpå bordet. Eftersom sågbordet är öppet i mitten så kan du enkelt såga rakt igenom. Ofta finns det möjlighet att ställa in längden på sågbordet, så att det passar för olika längder på plankor. De flesta sågbord är dessutom hopfällbara och enkla att förvara, flytta och ta med.

Läs mer

Svets (Bäst i test) – Hitta bästa svetsen 2021

Svetsning innebär att två metallstycken hettas upp och sammanfogas, och för detta behöver man en svets. En svets behövs alltså för den som gör denna typ av arbeten, till exempel den som gärna gör större arbeten med bilar eller andra föremål, eller den som arbetar med svetsning. Det finns dock flera olika metoder när det gäller svetsning, och därmed flera olika typer av svetsar. MIG/MAG och TIG är några vanliga metoder, men även MMA. Det finns svetsar som är anpassade för flera olika typer av svetsning, vilket passar bra för den som använder sig av olika metoder och då slipper ha flera olika svetsar för detta.

Läs mer

Skyddsskor (Bäst i test) – Hitta bästa skyddsskorna 2021

Riktigt bra skyddsskor är ett måste på de flesta arbetsplatser, men kan även vara nödvändigt hemma – vid renovering, när man arbetar i verkstaden eller i garaget, vid trädgårdsarbete och liknande. Det finns helt enkelt många tillfällen då man kan behöva ett par riktiga skyddsskor.

Läs mer

Halvmask (Bäst i test) – Hitta bästa halvmasken 2021

En halvmask är ett andningsskydd som täcker näsa, mun och haka. Halvmasken skyddar från partiklar, ånga, gas, damm och mycket annat. Vanligtvis används de tillsammans med ett filter och dessa filter kan skydda mot olika saker – gasfilter skyddar mot gas och ånga medan partikelfilter skyddar mot bland annat damm och rök. Det finns även kombinationsfilter, som är en kombination av båda dessa.

Läs mer