Etikettskrivare – våra bästa favoriter

En etikettskrivare kan vara den perfekta maskinen på kontoret. Den är liten och tar knappt någon plats, men kan ändå vara till riktigt stor hjälp. Med en etikettskrivare kan du till exempel skriva ut fraktsedlar, adressetiketter och märka upp lådor och skåp – bland mycket annat. Det finns många olika varianter när det gäller etikettskrivare och oavsett om du vill ha en enkel och prisvärd variant, eller en effektiv med många smarta funktioner, så finns det med stor sannolikhet någon som passar.

Artikeln innehåller betalda samarbeten med Verktygsproffsen och Proffsmagasinet.

ProduktUngefärligt pris
DYMO LabelWriter 5XL2000-2500 kr
DYMO LabelWriter 450 Duo3000-3500 kr
DYMO LabelWriter 450 Turbo2000-2500 kr
DYMO LabelManager 420P1500-2000 kr
DYMO LabelManager 280900-1000 kr

När du ska köpa en etikettskrivare så bör du börja med att fundera över vad den ska användas till. Om du behöver skriva ut fraktsedlar så behöver du en modell som kan skriva ut lite bredare etiketter, medan en mindre och smidigare variant passar bättre om du främst skriver ut lite mindre etiketter och lappar. Det finns etikettskrivare i många olika prisklasser och med olika funktioner, och här har vi samlat några av de allra bästa – förhoppningsvis är någon av dessa rätt val för dig.


DYMO LabelWriter 5XL

Den bästa etikettskrivaren är etikettskrivaren som har allt – den är snabb, den har bredd och den erbjuder många olika layouter och etikettstilar. Oavsett om du behöver skriva ut en fraktsedel, en liten etikett, adresslappar eller något helt annat så kan LabelWriter 5XL hjälpa dig med det.

Denna etikettskrivare kan skriva ut upp till 53 etiketter per minut, med en bredd på upp till 106 millimeter. Den kan anslutas till PC eller Mac, och användas med till exempel programmet DYNO Label där det finns över 100 olika etikettstilar och layouter. Du kan även använda Word, Excel, Outlook och andra program och skriva ut dina etiketter direkt från dessa – eller direkt från adressboken Outlook Kontakter.

Det finns egentligen hur många fördelar som helst med LabelWriter 5XL, men några av de största är att den är snabb och erbjuder många olika typer av etiketter och layouter. Den har dessutom teknik för termoutskrift, vilket gör att du slipper betala för bläck och toner. Det här är en riktigt bra etikettskrivare, helt enkelt!

DYMO LabelWriter 450 Duo

Om du främst skriver ut lite mindre etiketter, med en bredd på max 56 millimeter, så kanske denna etikettskrivare är något för dig. Den är också snabb, även om den inte är lika snabb som ovanstående modell, och kan skriva ut upp till 71 etiketter per minut. Den passar alltså bra om du behöver skriva ut större mängder etiketter.

Här finns dessutom plats för dubbla etikettrullar, och du kan skriva ut både pappersetiketter och permanent D1-plasttejp. Även här finns teknik för termoutskrift, vilket gör att du inte behöver betala för bläck och toner.

En annan fördel med denna etikettskrivare är att den är liten och kompakt, och passar in överallt. Den har en design som är både snygg och smidig, och den passar in på alla skrivbord eller vart du än väljer att placera den. För dig som främst skriver ut lite mindre etiketter, och inga fraktsedlar, är det här ett utmärkt val.

DYMO LabelWriter 450 Turbo

LabelWriter 450 Turbo påminner mycket om 450 Duo, men med skillnaden att det inte är några dubbla etikettrullar här. Det gör dock att denna är ett mer prisvärt alternativ för den som inte har behov av dubbla etikettrullar, och dessutom är designen ännu smidigare.

Även denna etikettskrivare kan skriva ut upp till 71 etiketter per minut med en bredd på max 56 millimeter, vilket gör att den passar bra om du behöver skriva ut många etiketter på kort tid.

Med den här etikettskrivaren är det enkelt att skriva ut allt från adressetiketter och streckkoder till namnskyltar och etiketter för mappar och lådor – och allt däremellan. Etikettskrivaren är högkvalitativ och enkel att använda, och passar perfekt för dig som varken behöver dubbla etikettrullar eller möjligheten att skriva ut fraktsedlar.

DYMO LabelManager 420P

För dig som söker en lite enklare och smidigare etikettskrivare kan detta vara ett prisvärt alternativ. LabelManager 420P skriver ut etiketter med bredd på 6 till 19 millimeter, alltså mindre etiketter.

På denna etikettskrivare finns det ett tangentbord som används för att skapa etiketterna, men du kan även ansluta den till en PC eller Mac. Du kan välja mellan 8 teckensnitt och 7 teckenstorlekar, och på ett enkelt sätt anpassa dina etiketter för att få dem precis så som du vill ha dem – direkt på skrivaren.

Här kan du alltså välja om du vill använda etikettskrivaren fristående eller med datorn, vilket gör den såväl flexibel som smidig. Du kan använda den vart och när du vill, och du kan snabbt och enkelt skriva ut dina etiketter.

DYMO LabelManager 280

Detta är en mycket prisvärd etikettskrivare som passar bra för dig som behöver en etikettskrivare som är enkel att använda, men som inte kostar allt för mycket. Med denna kan du skriva ut etiketter i bredder från 6 till 12 millimeter, så den passar alltså bra om du bara behöver mindre etiketter.

Här finns ett enkelt tangentbord och du kan välja mellan 3 teckensnitt och 6 teckenstorlekar. Du kan även ansluta etikettskrivaren till din dator, men det går lika bra att använda den som den är.

Denna etikettskrivare är smidig, enkel att använda och skapar riktigt snygga etiketter. Den är också mycket prisvärd, och ett mycket bra alternativ om du bara behöver mindre etiketter, och vill att det ska vara enkelt att skapa dem.

Att tänka på när man köper en etikettskrivare

En etikettskrivare kan vara nästan oumbärlig på kontoret, och underlätta arbetet en hel del. Den kan också hjälpa dig att spara en hel del tid, och göra snyggare etiketter till lådor och mappar och allt annat som behöver etiketter.

Etikettskrivaren kan också skriva ut fraktsedlar om du skickar paket, eller adressetiketter till kuvert. Du kan skapa namnskyltar och streckkoder och allt annat som kan tänkas behöva.

Det finns många fördelar med etikettskrivare, inte minst att den gör det enklare att fixa alla tänkbara etiketter – och det går fortare.

När du ska köpa en etikettskrivare så är det framför allt viktigt att tänka på att det finns många olika modeller, med olika funktioner och olika utformning. Alla fungerar också på olika sätt. Hur breda etiketter de kan skriva ut varierar också en hel del.

Det är alltså en bra idé att börja med att fundera över vilken typ av etikettskrivare du behöver, så att du vet vilka du ska kolla efter. Om du till exempel vill kunna skriva ut fraktsedlar så behöver du en etikettskrivare som kan skriva ut bredare etiketter.

Det finns etikettskrivare med tangentbord, och etikettskrivare utan tangentbord. De som har tangentbord kan ofta anslutas till datorn och användas både fristående och med programvara, men ibland går de endast att använda med tangentbordet.

Här handlar det alltså väldigt mycket om vad du behöver, men också vad du vill ha. Fundera över vilka funktioner som känns viktiga för dig, och vilka du behöver. Därefter kan du läsa på om olika alternativ, och jämföra dessa, för att hitta den etikettskrivare som passar bäst för dig.

När behöver man en etikettskrivare?

En etikettskrivare kan behövas vid många olika tillfällen, både i hemmet och på kontoret. Du kan använda den för att skriva ut fraktsedlar eller adressetiketter till exempel, vilket kanske framför allt är en fördel på kontoret men även hemma. Du kan också använda den för att märka upp saker och få lite mer ordning.

Hur använder man en etikettskrivare?

Det finns som sagt många olika varianter när det gäller etikettskrivare, och därför kan de fungera på olika sätt. Om etikettskrivaren inte har något tangentbord så används den ofta med en programvara, och det kan också gå att använda till exempel Word eller Excel och skriva ut direkt från dessa program – eller från en adressbok.

Om det däremot finns tangentbord så använder man istället detta, men ofta kan man välja att använda den med en programvara istället. Ibland går det dock bara att använda den fristående, med tangentbordet.

Vad kostar en etikettskrivare?

Priset varierar en hel del mellan olika märken och modeller, och generellt kan man säga att etikettskrivare som kan skriva ut bredare etiketter eller har speciella funktioner – till exempel dubbla etikettrullar – är dyrare. En etikettskrivare kan kosta allt från ett par hundralappar och upp till många tusenlappar.

Om inga av etikettskrivarna ovan passar just dig så finns det många fler som är värda att kika på. Följ länken nedan för att se fler.

Publicerat den
Kategoriserat som Tillbehör

av mikael

Jag heter Micke och driver flera hemsidor som handlar om bygg (husgrunder.com, poolmicke.se, attefallshus.se mfl). Under mina drygt 10 år med att sprida kompetens på nätet så har jag kommit över mängder med verktyg. Dessa recensioner försöker jag samla under mekaren.se