Tigersåg – våra bästa favoriter med batteri och nätanslutning

Tigersågar är starka, effektiva och tar sig igenom det mesta – detta verktyg är ett måste att ha hemma. Här hittar du den bästa tigersågen.

Produkt Passar Prisklass
1. Bosch GSA 12V-14 Dig som vill ha det bästa Medel
2. Dewalt DWE305PK Dig som vill ha nätanslutet verktyg Medel
3. Makita JR105DZ Dig som vill ha ett smidigt verktyg Budget
4. Dewalt DCS380M2 Dig som vill ha proffsverktyg Premium

 

Bosch GSA 12V-14

  • Hög kvalitet och lång livslängd
  • Smidig och kompakt design
  • Batteridriven

    Det här är egentligen en mini-tigersåg, men personligen tycker jag att detta är en av de bäst tigersågar som går att hitta – speciellt i denna prisklass. Storleken ser jag inte som något minus, tvärtom så blir den enklare att hantera.

    En annan stor fördel, i mitt tycke, med denna modell är att den är batteridriven. Detta gör denna tigersåg ännu smidigare och enklare att använda.

Denna tigersåg är på 12 volt och har många användningsområden – oavsett om du ska såga i trä, metall eller plast så är det här en utmärkt liten maskin.

Här finns många fördelar: optimal ergonomi med smalt handtag och låg vikt, en praktisk laddindikator, snabba och enkla sågbladsbyten, lång livslängd, hög batterikapacitet, ECP som skyddar batteriet mot överhettning och överladdning och inbyggd LED-lampa.

En annan stor fördel är att allt du behöver för att komma igång ingår. Förutom själva tigersågen så får du två litiumjonbatterier, en snabbladdare, ett sågblad för metall, ett sågblad för trä och metall, en L-BOXX 102 samt inredning till den.

Det här är ett utmärkt val för dig som vill ha en smidig och kompakt, men samtidigt effektiv och väldigt praktisk tigersåg som samtidigt är mycket prisvärd. Den passar även perfekt för dig som vill ha en batteridriven tigersåg.

Om tigersågen ovanför inte är rätt val för dig så finns det självklart många andra att välja mellan. Kanske letar du efter nätansluten, eller en tigersåg i en lägre prisklass. Kanske föredrar du ett annat märke, eller söker andra funktioner. Oavsett vilket så kan du säkerligen hitta rätt tigersåg för dig bland dessa – här hittar du tre stycken prisvärda och effektiva tigersågar i olika prisklasser, med olika funktioner.

Dewalt DWE305PK

Denna tigersåg på 1100 watt har ett snabbfäste för sågblad, och du kan justera bladet i fyra olika positioner. Den har en slaglängd på 29 mm och är idealisk för såväl hemmafixare som elektriker, rörmokare, vvs och andra byggjobb.

Det här är en riktigt högkvalitativ och mycket effektiv tigersåg – till ett oväntat lågt pris. Det här är alltså en tigersåg som passar de flesta, även den lite mer kräsna fixaren. Den passar dig som vill hitta en bra tigersåg till ett lågt pris, men också dig som vill ha riktigt bra och effektiva verktyg.

Den här maskinen är inte batteridriven, utan nätansluten. Även om många föredrar batteridrivna modeller så finns det även fördelar med nätanslutna verktyg – till exempel att du slipper komma ihåg att ladda maskinens batterier. Förutom tigersågen så ingår även en praktisk förvaringslåda.

Makita JR105DZ

Denna tigersåg imponerar framför allt med sitt låga pris – det här är ett riktigt bra budgetalternativ för dig som behöver en bra tigersåg, men inte kan eller vill betala många tusenlappar. Den ligger på 10,8 volt och har en slaglängd på 13 mm.

Det här är en batteridriven modell, dock ingår varken batterier eller laddare, vilket gör den en aning mindre prisvärd – men jag tycker faktiskt ändå att detta är en mycket prisvärd produkt. Kanske är det ett extra bra val för den som redan har kompatibla batterier.

En annan fördel med denna tigersåg är den kompakta designen, som gör den lätt att hantera och använda. Dessutom är bladfästet kompatibelt med såväl tiger- som sticksågsblad.

Här finns även ett ergonomiskt gummerat handtag. Den här tigersågen är perfekt för användning i trånga utrymmen, tack vare den smidiga designen.

Dewalt DCS380M2

Denna tigersåg på 18 volt har en justerbar sågfot, ett vändbart blad och nyckelfritt sågbladsbyte. Den har en slaglängd på 28,6 mm 2950 slag per minut.

Denna högkvalitativa och kraftfulla tigersåg har många fördelar. Detta är den senaste generationens tigersåg, och den har en ny XR-batteriteknik. Den har en kraftfull och fläktkyld motor med utbytbara kolborstar, som ger en snabb kapning.

Tigersågen har en låg vikt och en kompakt design, vilket gör den enklare att använda. Här finns egentligen hur många fördelar som helst, men sammanfattningsvis är detta en riktigt effektiv och kraftfull maskin som passar perfekt för den som behöver en riktigt bra tigersåg. Här ingår två stycken batterier, en XR multiladdare och en förvaringslåda.

Vad ingår när man köper en tigersåg?

Det varierar väldigt mycket, precis som när du köper vilken annan maskin som helst. Ibland ingår ingenting alls, andra gånger får du många tillbehör. Om du köper en batteridriven modell så ingår ibland batterier och laddare, men ibland ingår inte ens det. Det kan vara bra att ha detta i åtanke, då just batterier och laddare kan bli väldigt dyrt att köpa till. Jämför gärna med en tigersåg där detta ingår, och kolla vad batterier och laddare till just den modellen kostar, för att se vilket som blir mest prisvärt.

Vad kan man använda tigersåg till?

En tigersåg kan användas till många olika saker, och de klarar mer avancerade jobb. Du kan använda den till att kapa vattenrör och dörrkarmar eller ta bort staket. Många gånger klarar tigersågen av sådant som andra verktyg inte klarar av, och därför är det en sådan sak som är bra att ha hemma – förutsatt att man är lite av en hemmafixare.

Vad kostar en tigersåg?

De kan kosta allt från några hundralappar och upp till många tusenlappar. Generellt kan man säga att man får vad man betalar för, men det är också viktigt att komma ihåg att inte betala för mer än vad man behöver. Utgå alltså från dina behov, och välj den som passar dig bäst.

Mer om tigersågar

En tigersåg är en väldigt praktisk maskin som har många olika användningsområden. Det är ett verktyg som är bra att ha hemma för en hemmafixare. För den som sällan fixar något på egen hand är det dock inte lika nödvändigt. En bra tigersåg behöver dock inte kosta överdrivet mycket, och därför är det ofta värt att investera i en – förutsatt att man behöver en då och då, vill säga.

När du ska köpa en tigersåg finns det många saker som kan vara bra att tänka på. Börja med att fundera på vad du behöver, och vad du föredrar. Hur stark behöver den vara för att klara det du ska göra? Föredrar du en batteridriven modell eller en nätansluten? Är det några speciella funktioner som du vill ha? Ta reda på vad du söker, innan du bestämmer dig.

Publicerat den
Kategoriserat som Verktyg

av mikael

Jag heter Micke och driver flera hemsidor som handlar om bygg (husgrunder.com, poolmicke.se, attefallshus.se mfl). Under mina drygt 10 år med att sprida kompetens på nätet så har jag kommit över mängder med verktyg. Dessa recensioner försöker jag samla under mekaren.se