Bästa omröraren 2022 (bäst i test)

När du ska blanda kakelfix, klister, gips, murbruk eller något annat så behöver du ett bra redskap. Här hittar du den bästa omröraren.

Artikeln innehåller betalda samarbeten med Verktygsproffsen.

Bosch GRW 18-2 E

Rickard på Meckaren

Kan blanda upp till hela 80 kg
Kraftfull motor på 1800 watt
Två växlar

Ergonomisk och effektiv omrörare med två växlar

Det här är en riktigt bra och kraftfull omrörare, där det allra bästa förmodligen är hur mycket den klarar – närmare bestämt hela 80 kg. Detta är ovanligt mycket, och gör denna omrörare från välkända Bosch till ett extra bra val.

Men det är förstås inte bara det faktum att den klarar upp till 80 kg tunn- eller tjockflytande material som gör de här till min – och med stor sannolikhet många andras – favorit. Här finns även ett stort antal andra egenskaper som är riktigt bra: två växlar, en kraftfull motor på hela 1800 watt, ett ergonomiskt ramgrepp och en elektronikbrytare för steglös elektronisk varvtalsinställning.

Om jag ska nämna någon liten nackdel med denna maskin så får det bli det faktum att den inte är batteridriven – även om detta knappast är en nackdel för alla. Fördelen är förstås att du inte behöver köpa till något batteri eller någon laddare, och du behöver inte heller komma ihåg att ladda batteriet. Du kan komma igång med att använda omröraren direkt, helt enkelt.

Vikten på 7,2 kg gör den till en ganska tung maskin, men detta är knappast konstig med tanke på den kraftfulla motorn och den höga effekten. Det gör den också robust och stabil, och det ergonomiska greppet gör den ändå bekväm att använda.

Det här är helt enkelt en utmärkt omrörare, som är ett bra val för den som vill ha en riktigt bra och effektiv – men samtidigt prisvärd – omrörare. Det är också ett bra val för den som behöver en högkvalitativ maskin som klarar lite tuffare tag.

4.7

Andra omrörare

Om omröraren ovan inte passar för dig så finns det förstås andra alternativ. Kanske letar du efter en batteridriven omrörare, eller kanske letar du efter ett billigare alternativ? Oavsett vad du söker så kan du med stor sannolikhet hitta din favorit bland dessa omrörare, som också är riktigt bra. Här hittar du till exempel lite lättare och smidigare maskiner, ett riktigt bra budgetalternativ och en omrörare med många praktiska tillbehör.

Metabo RW 18 LTX 120

Det här är en batteridriven omrörare, men tyvärr ingår varken batteri eller laddare. Trots det så känns denna maskin väldigt prisvärd. Omröraren är på 18 volt, och har ett varvtal på 750 varv i minuten. Det här är en väldigt kraftfull maskin, och den kan blanda upp till 40 kg.

Den elektroniska mjukstarten gör dessutom att du inte behöver oroa dig för stänk. Handtaget är även ergonomiskt placerat, vilket gör att du kan arbeta utan ansträning. Den robusta greppramen i metall skyddar mot skador.

Något annat som jag gillar med den här omröraren är överbelastningsskyddet, som skyddar motorn mot överhettning.

Det här är en riktigt effektiv omrörare som är ett bra val för den som vill ha en batteridriven omrörare med många praktiska och smarta funktioner.

Festool MX 1000 E EF HS3R

Även denna omrörare klarar 40 kg, det är en lite enklare maskin som dock är riktigt prisvärd. En stor fördel med denna är ErgoFix höjdjustering, som gör omröraren bekväm att använda. Här finns också en mjukstart, som förhindrar stänk.

Kåpan med labyrintfilter skyddar mot stänk och smuts. Här ingår en rörstav, en ErgoFix adapter och en gaffelnyckel. Det här är en lite enklare, men riktigt bra och mycket prisvärd maskin. Det här är alltså ett utmärkt val för den som vill ha en bra omrörare, till ett bra pris.

Dewalt DCD240X2 XR FlexVolt

Det här är en praktisk och riktigt kraftfull omrörare på 54 volt, och en maximal kapacitet på 160 mm. Den har ett varvtal på 0-725 varv per minut, en robust design och ett växelhus i metall som ger hög kvalitet och tillförlitlighet.

Denna omröraren är robust och effektiv, och den har många smarta funktioner. Det här är en riktigt bra omrörare för den som behöver en extra kraftfull maskin. Nackdelen är att den kostar en hel del – men då ingår också både laddare och två batterier. Utöver det så ingår även en universalvisp och en förvaringsväska.

Mer om omrörare

En omrörare kan liknas vid en visp, det är nämligen ett verktyg som blandar olika typer av flytande material – till exempel bruk, cement, betong, färg, fix och så vidare. Omrörare kan även köpas som tillbehör, som sätts på borrmaskinen. Men ibland behöver man en mer kraftfull maskin, och då är en omrörare rätt val.

Det finns många olika varianter när det gäller omrörare. Dels så finns det olika kraftfulla maskiner, omrörare med en eller två växlar och så vidare. Dessutom varierar det också hur mycket omröraren klarar av – ofta klarar omröraren omkring 40 kg, men det finns också de som klarar det dubbla. Dessutom finns det, precis som med de allra flesta verktyg, såväl batteridrivna som nätanslutna omrörare.

Vad ingår när man köper en omrörare?

Ibland ingår inget mer än just maskinen, andra gånger ingår många olika tillbehör – rörstavar, gaffelnycklar, vispar, diverse tillbehör och förvaringsväska. Om du köper en omrörare som är batteridriven så ingår ibland batteri och laddare, andra gånger ingår det inte.

Hur många liter klarare en omrörare?

Det varierar väldigt mycket, men omkring 40 eller 50 liter är vanligt. Det finns dock omrörare som klarar betydligt mer – uppåt 100 kg.

Vad kostar en omrörare?

De kan kosta allt från någon femhundralapp och upp till många tusenlappar – till och med omkring 10 000 kronor. Generellt kan man säga att du får vad du betalar för, och en dyrare omrörare är ofta bättre än en betydligt billigare. Men med det sagt så bör man inte heller välja den dyraste maskinen man hittar, om man inte har behov av en sådan. Om du vill ha en bra omrörare som håller en hög kvalitet och som du kan använda under många år framöver, då kan det dock vara en bra idé att inte välja den allra billigaste utan åtminstone betala två-tre tusenlappar. Om du använder omröraren i ditt jobb så kan du förstås behöva en ännu bättre maskin att jobba med.

 

Publicerat den
Kategoriserat som Verktyg

av mikael

Jag heter Micke och driver flera hemsidor som handlar om bygg (husgrunder.com, poolmicke.se, attefallshus.se mfl). Under mina drygt 10 år med att sprida kompetens på nätet så har jag kommit över mängder med verktyg. Dessa recensioner försöker jag samla under mekaren.se