Bästa miniskruvdragaren – (Bäst i test) av små skruvdragare

Produkt | Funktion |
Bosch DIY IXO VI Colour | Bästa DIY verktyget med flera tillbehörsmöjligheter |
Black & Decker BCF602C-QW | Smidigast miniskruvdragare |
Panasonic EY7410LA1C32 | Starkast miniskruvdragare |
Bosch DIY PSR Select | Bitstrumma med 12 olika bits |
Ibland behöver man ingen avancerad skruvdragare, utan en enklare och smidigare modell – små skruvdragare. Hitta den bästa miniskruvdragaren 2022 för dig
Artikeln innehåller betalda samarbeten med Verktygsproffsen.
Bosch DIY IXO VI Colour

- Hög kvalitét och lång livslängd
- Steglös hastighetsreglering
- Tillbehörsfäste som erbjuder flera möjligheter
Den här lilla skruvdragaren från Bosch är minst sagt spännande. Här kan du nämligen köpa till många praktiska tillbehör som ger Bosch IXO ännu flera användningsområden. Med en fläkt kan du till exempel få igång grillen och med en vinöppnare hjälper Bosch IXO dig att öppna vinflaskan – eller varför inte en kryddkvarn?
Men även om du inte är intresserad av tillbehören, utan endast vill ha en riktigt bra miniskruvdragare, så är det här ett bra val. Den steglösa hastighetsregleringen ser till att hålla takten för alla jobb, och med batteriindikatorn som har tre LED-lampor kan du enkelt hålla koll på batteritiden.
Det här är en riktigt pålitlig skruvdragare, som dessutom gör det enklare att jobba i känsliga material, till exempel lackerat trä. Med denna skruvdragare slipper du träspjälkning, överdragna skruvhuvuden och skadade skruvar.
Här finns ett integrerat batteri som laddas med micro USB-laddare, inbyggt LED-belysning, softgrip och många andra praktiska detaljer. Ja, det finns helt enkelt hur mycket positivt som helst att säga om den här lilla skruvdragaren. Ett litet plus är också att den faktiskt är väldigt snygg, och dessutom har en utformning som gör den enkel och bekväm att använda.
Förutom laddare så ingår dessutom tio stycken skruvbits i standard modell, så att du kan komma igång att skruva direkt. Den här lilla skruvdragaren klarar alla enklare jobb hemma och är perfekt om du ska skruva ihop möbler till exempel – och med de smarta tillbehören så klarar den dessutom mycket mer än så.
Den här miniskruvdragaren passar den som vill ha en enkel, liten och smidig men samtidigt effektiv och högkvalitativ skruvdragaren. Den är också rätt val för den som vill ha en mångsidig skruvdragare som med tillbehör kan göra mycket mer än att bara skruva.
Läs mer: Bästa skruvdragaren
Andra miniskruvdragare
Om miniskruvdragaren ovan inte är rätt val för dig av någon anledning, då finns det givetvis många andra att välja mellan. Kanske föredrar du ett annat märke, en lite billigare eller en ännu smidigare som kommer åt överallt? Då kanske någon av dessa kan vara rätt för dig. Här hittar du bland annat en annan smart Bosch, en smidig och praktisk Black & Decker och en stark Panasonic med lång drifttid. Förhoppningsvis är någon av dessa rätt val för dig.
Black & Decker BCF602C-QW

Denna lilla skruvdragare har ett vridmoment på 5,5 Nm och den obelastade hastigheten är 180 varv per minut. Den stora fördelen här, förutom den extra smidiga utformningen, är att den går att förlänga när man behöver komma åt ställen som annars är svåråtkomliga.
Andra fördelar är till exempel LED-lampan som ger bättre sikt, lithium-ion batteriet som håller laddningen i upp till 18 månader och den lättåtkomliga omställaren för vänster- och högergång. Det här är helt enkelt en väldigt kompakt, smidig och praktisk skruvdragare som klarar sådant som andra skruvdragare inte klarar – eller rättare sagt når där andra inte når.
Här ingår laddare och fem olika skruvbits. Den låga vikten på 0,3 kg är också en fördel eftersom det gör miniskruvdragaren ännu enklare att använda. Det här ser mer ut som en skruvmejsel än som en skruvdragare, men det är en väldigt användbar och smidig liten maskin som passar perfekt när du behöver komma åt krångliga ställen.
Panasonic EY7410LA1C32

Den här miniskruvdragaren har ett lite högre pris, men den har också en hel del fördelar. Den är stark, väldigt smidig, har en lång drifttid och en avancerad kopplingsteknik. Även om den inte klarar allt så är den ändå hyfsat stark med tanke på sin storlek, och den är också väldigt praktisk. Här finns till exempel LED-belysning som ger bättre sikt även när det är mörkt, och som extra tillbehör finns en chuck för lätt borrning med små borr.
Vid uppnått moment stannar motorn, vilket förlänger batteriets livslängd. Det finns även en 21-stegs momentinställning som ger bättre momentkontroll och en noggrannhet på +/- 5 procent. Här ingår batteri, men tyvärr ingen laddare och inte heller några andra tillbehör – vilket man kanske hade önskat med tanke på det lite högre priset.
Bosch DIY PSR Select

Den här Boschen skiljer sig en del från den andra, den här ser nämligen mer ut som en klassisk skruvdragare – och den ser lite rejälare ut än andra miniskruvdragare. Den största fördelen med den här är dock den inbyggda bitstrumman, som gör att du alltid har rätt bits. Här finns nämligen de tolv viktigaste skruvbitsen, och med en intuitiv och enkel Select-funktion byter du lätt bits vid behov. Det finns ett belyst inspektionsglas som gör att du snabbt och lätt hittar rätt bits.
Det här är även en väldigt uthållig miniskruvdragare, som klarar av hela 90 skruvar på en enda laddning. Den kompakta och smidiga konstruktionen gör skruvdragaren enkel att använda, och ger en mer kontrollerad användning. Här finns helt enkelt många fördelar, och förutom de tolv bitsen ingår även en micro USB-kabel och en nätdel för laddning, och en väska för förvaring.
Den här miniskruvdragaren passar perfekt för dig som vill ha en pålitlig, rejäl och högkvalitativ miniskruvdragare. Den är ett bra val för dig som tycker att både smidighet och funktion är viktigt, och även vill ha en miniskruvdragare som är enkel och smidig att använda – och där bitsen alltid finns nära till hands.
Mer om miniskruvdragare
Även om en miniskruvdragare inte klarar fullt lika mycket som en vanlig skruvdragare, så har den en del fördelar. Den smidiga storleken gör miniskruvdragaren enkel att förvara och ta med, och den är perfekt om du behöver ta med en skruvdragare till sommarstugan eller någon annanstans men inte vill släpa med stora maskiner – många gånger räcker det trots allt med en miniskruvdragare. Den är också perfekt att ha framme när man fixar hemma, den tar ingen plats och kan därför alltid vara nära till hands. Storleken och utformningen gör dessutom att den varken är i vägen eller ser illa ut där den står – tvärtom så finns det många miniskruvdragare som faktiskt är ganska snygga.
Vad är det för skillnad mellan en miniskruvdragare och en vanlig skruvdragare?
Den mest uppenbara skillnaden mellan en vanlig skruvdragare och en miniskruvdragare är förstås storleken. Miniskruvdragaren är, som namnet avslöjar, liten och betydligt smidigare än en vanlig skruvdragare. Detta gör även att den inte är fullt lika kraftfull som en vanlig skruvdragare, men många miniskruvdragare är ändå hyfsat starka. En miniskruvdragare ligger oftast på 3,6 volt medan vanliga skruvdragare oftast ligger på 12 eller 18 volt. En skruvdragare och en miniskruvdragare är alltså samma verktyg, men miniskruvdragaren är mindre och lite klenare än en vanlig skruvdragare.
När behöver man en miniskruvdragare?
En miniskruvdragare kan användas till många olika, mindre arbeten i hemmet. Den är perfekt när du ska sätta ihop möbler och montera hyllkonsoler och lampor, till exempel. Den är även perfekt i trånga utrymmen där det är svårare att komma åt med en större skruvdragare, till exempel vid lådhandtag och gångjärn. Tack vare dess smidiga och kompakta storlek så passar den för många olika arbeten, och är även perfekt att ta med när du ska iväg om du kan behöva en skruvdragare men inte orkar släpa med ett större verktyg.
Vad kostar en miniskruvdragare?
En miniskruvdragare är ofta betydligt billigare än en vanlig skruvdragare, men priset kan variera en hel del. Det går att hitta miniskruvdragare för någon hundralapp, men också för en tusenlapp eller två. Om man ska köpa en miniskruvdragare så kan det vara en bra idé att välja en lite dyrare variant och inte den allra billigaste, åtminstone om man vill kunna använda den under väldigt lång tid. Men självklart är det också viktigt att utgå från sina behov och inte köpa den dyraste man hittar om man egentligen bara behöver en enklare.

Jag heter Micke och driver flera hemsidor som handlar om bygg (husgrunder.com, poolmicke.se, attefallshus.se
mfl). Under mina drygt 10 år med att sprida kompetens på nätet så har jag kommit över mängder med verktyg. Dessa recensioner försöker jag samla under mekaren.se