Hammock för trädgården – våra bästa favoriter

En hammock gör din trädgård ännu härligare, och ger en perfekt plats för avkoppling. Här hittar du den bästa hammocken, och några till.

Artikeln innehåller betalda samarbeten med Byggmax.

Hammock Eden Wood Mellby

Rickard på Meckaren

Rejäl konstruktion
Hög kvalitet
Snygg design

Stabil och snygg hammock

Den här vackra hammocken kommer att bli en fin detalj i trädgården eller på uteplatsen, samtidigt som den är den perfekta platsen för avkoppling eller umgänge.

Hammocken har tre sittplatser och är vitmålad. Den matchar utomhusmöbler i trä perfekt, vilket är bra om du vill ställa den tillsammans med andra möbler. Men den är lika snygg om du låter den stå för sig själv någonstans.

Här ingår tyvärr varken tak eller dynor, vilket visserligen är en nackdel. Men det ger dig också möjlighet att själv bestämma vilka dynor du vill använda, och vilket tak du vill ha – eller om du inte vill ha något alls.

Hammocken är tillverkad i FSC-märkt norrlandsfuru. Den har en robust konstruktion och håller en hög kvalitet. Den är 220 centimeter lång, 125 centimeter bred och 158 centimeter hög.

Det här är det perfekta valet för dig som vill ha en högkvalitativ, men samtidigt vacker hammock. Det är också ett bra val för dig som föredrar att själv välja vilken färg du vill ha på dynorna, och som kanske inte vill ha något tak till din hammock – eller själv vill avgöra vilket tak du vill ha. För dig som bara vill ha en hammock, men en snygg och hållbar sådan, helt enkelt.

4.7

Andra hammockar

Kanske är hammocken ovan inte rätt för dig. Kanske söker du en mindre hammock, en hammock i ett annat material, en billigare eller en där tak och dynor ingår? Då kanske någon av dessa kan vara rätt val för dig.

Hammock Wiksbo

Den här hammocken har överraskande många fördelar. Visserligen är det en väldigt enkel modell, men samtidigt är den riktigt snygg och oväntat bra. Den är stilren, helt i svart, med stålram och svart klädsel. Detta gör att den passar in nästan överallt.

Att den är smidig gör också att den lätt smälter i överallt, oavsett om du vill placera den avskilt i trädgården, på en altan eller någon annanstans. Den kan stå för sig själv eller tillsammans med andra möbler, den passar in nästan vart som helst, helt enkelt.

Den har en låg vikt på knappt 19 kg, vilket gör den enkel att flytta. Att den dessutom är smidig och inte alls känns lika klumpig som många andra hammockar gör det ännu enklare att flytta den.

En annan fördel är att allting ingår här, såväl tak som dynor. Detta trots ett väldigt lågt pris.

Det här är en väldigt prisvärd hammock, den kostar inte mycket alls men är trots det väldigt bra. Här får du riktigt mycket hammock för pengarna.

Sittdjupet är 40 centimeter, och sitthöjden utan dynor är 49 centimeter. Dynorna är 8 centimeter tjocka, och ramens tjocklek är 38×1 mm.

Om jag ska nämna någon liten nackdel här så är det att den inte känns lika robust och tålig som hammockar i trä. Kvaliteten är inte lika hög, och gissningsvis så är livslängden inte alls lika lång.

Å andra sidan så kostar den bara en tredjedel jämfört med vad en hammock i trä kostar, och har trots det många andra fördelar.

Det här är alltså rätt val för dig som vill ha en snygg, smidig och väldigt prisvärd hammock – och som vill att allting, både tak och dynor, ska ingå i priset.

 

Hammock Pelle Swing

Det här är en otroligt vacker hammock som känns väldigt inbjudande. Här kommer du att kunna sitta länge och bara ta det lugnt, eller umgås med nära och kära.

En stor fördel med den här hammocken är att den känns väldigt robust och tålig, och att den håller en hög kvalitet.

Den är även stilren och snygg, och passar in i alla trädgårdar och på alla uteplatser. Den finns i både vitt och grått, vilket gör den ännu enklare att matcha den med andra möbler, färgen på huset eller vad du än vill matcha den med – eller så väljer du den färg du tycker är snyggast.

En liten nackdel är att denna hammock kostar en hel del. Å andra sidan så är det också en väldigt robust och högkvalitativ hammock, så det känns knappast konstigt att priset är lite högre.

Hammocken mäter 215x162x133 centimeter, och sätet är 165 centimeter. Om du väljer den vita så är taket svart, och den gråa hammocken har ett grått tak.

Den här passar dig som vill ha en riktigt robust hammock som håller hög kvalitet, och som dessutom är snygg och passar in överallt.

Hammock Duo Varax

Om du söker en enklare, mindre men samtidigt väldigt fin hammock så kanske den här lilla hammocken kan vara rätt val. Den har två platser och ett lågt ryggstöd.

Stommen är vit, och både tak och dynor ingår. Måttet på båda dynorna är 100 x 50 centimeter och du kan välja mellan gråa dynor och grått tak, grå/blå dynor och vitt tak eller rosa dynor och vitt tak.

Tack vare de olika alternativen på färger så kan du få en hammock som passar perfekt där du ska ha den, och matchar andra möbler till exempel – eller den du tycker är snyggast.

Priset är en aning högt med tanke på att det är en mindre och enklare hammock. Dock ingår som sagt både tak och dynor, så du behöver åtminstone inte köpa till någonting.

Hammocken har en låg vikt och är smidig, vilket gör det enkelt att flytta den. Dock känns den inte särskilt robust och hållbar, och med tanke på priset hade man önskat en lite högre kvalitet.

Men utöver det så har denna lilla hammock många fördelar. Den är enkel och smidig, och väldigt snygg och stilren.

Hammocken är 140x60x18 centimeter, och har som sagt en låg vikt. Att den är liten och inte allt för robust gör att den passar bäst för en person, eller två personer som inte väger allt för mycket.

Den här hammocken passar för den som vill ha en liten och smidig hammock, och som vill ha möjlighet att välja färg på tak och dynor.

Mer om hammockar

En hammock är ett trevligt inslag i trädgården eller på uteplatsen. Den kan placeras vart som helst – enskilt på en mysig plats eller tillsammans med andra möbler, eller flera hammockar om man föredrar det.

När det kommer till material, färgval och så vidare så är det en fråga om tycke och smak. Många föredrar hammockar i trä eftersom de är rejälare och hållbarare, men andra föredrar smidigare och lättare hammockar. Båda varianterna har sina för- och nackdelar.

Storleken är också viktig att tänka på, eller närmare bestämt antalet sittplatser. Tre sittplatser är det vanligaste, även om tvåsitsiga hammockar också är vanligt. Det här är också en smaksak, men ibland finns det förstås andra saker att ta hänsyn till.

Om du till exempel ska ha hammocken på en uteplats så kan du behöva ta hänsyn till uteplatsens storlek. Tänk på att du med stor sannolikhet vill få plats med många andra saker och flera möbler, så det kanske inte alltid är ett bra val att köpa en stor hammock till en liten uteplats.

Finns det plats så kan det dock vara en bra idé att välja en större hammock, med plats för flera personer. En liten hammock kan bli för liten, till exempel om ni har gäster hemma eller om alla har hammocken som favoritplats, men en stor hammock kan sällan bli för stor.

Vad kostar en hammock?

Det varierar väldigt mycket, från någon tusenlapp och upp till många tusenlappar. Priset beror till stor del på materialet, en hammock i trä är till exempel oftast dyrare – men också hållbarare, stabilare och de har ofta en längre livslängd. Om du vill ha en riktigt bra hammock med lång livslängd bör du inte enbart utgå från priset när du väljer hammock.

Kan man använda en hammock inomhus?

Visst kan man ställa hammocken inne om man vill det, men de är anpassade för utomhusbruk och tar dessutom upp en del plats. Det är också svårare att få den att smälta in, eftersom möblerna man har inomhus är ganska annorlunda mot utomhusmöbler. Det finns även liknande varianter, men smidigare och ofta med bara en sittplats, som passar bättre för inomhusbruk.

Vad har man en hammock till?

En hammock har egentligen flera användningsområden. Du kan använda den som sittplatser, till exempel med andra utomhusmöbler. Du kan även ställa den för sig själv någonstans, om du vill ha en plats där du kan sitta och koppla av och ha en lugn stund för dig själv eller tillsammans med någon. En hammock är helt enkelt en bekväm sittplats för avkoppling eller umgänge.

Publicerat den
Kategoriserat som Verktyg

av mikael

Jag heter Micke och driver flera hemsidor som handlar om bygg (husgrunder.com, poolmicke.se, attefallshus.se mfl). Under mina drygt 10 år med att sprida kompetens på nätet så har jag kommit över mängder med verktyg. Dessa recensioner försöker jag samla under mekaren.se