Arbetsbelysning – våra bästa favoriter

En bra arbetsbelysning är viktig för att ha bästa möjliga sikt när man arbetar. Här kan du hitta den bästa led arbetsbelysningen 2022. Läs vidare efter vinnaren för att hitta den bästa arbetsbelysningen för dig.

Artikeln innehåller betalda samarbeten med Verktygsproffsen.

 

Placering Produkt Passar
1 AL-KO EasyFlex WL 2020 Proffs och hemmafixare
2 El-Björn 230-38U Dig som arbetar ute
3 Bosch GLI 12V-330 Dig som behöver flexibilitet
4 Milwaukee  HL-VIS-301 Dig som vill ha en pannlampa


AL-KO EasyFlex WL 2020

Praktisk och prisvärd led arbetsbelysning

  • Mycket prisvärd
  • Ger riktigt bra ljus
  • Behöver inga kablar eller uttag

En mer prisvärd led arbetsbelysning är den här går förmodligen inte att hitta. Det låga priset på den här arbetslampan är minst sagt förvånande, med tanke på hur många fördelar den har.

För att nämna några av alla dess fördelar så håller den en hög kvalitet, den är smidig, enkel att använda och den ger ett riktigt bra ljus. Den gör det den ska, helt enkelt, och till ett riktigt bra pris dessutom.

Här ingår dock varken batteri eller laddare, men det är inte särskilt förvånande med tanke på det låga priset. Och även om du behöver köpa till batteri och laddare, så förblir den här arbetslampan riktigt prisvärd.

Den här arbetsbelysningen passar överallt – i trädgårdshuset, på byggarbetsplatser, hemma eller vart du än behöver en arbetsbelysning.

Tack vare det mjuka skumhandtaget och de stora nivåfötterna så är den enkel att flytta, och den står alltid stadigt. Strålkastaren kan även justeras i 360 grader, och den ger ett riktigt bra ljus med upp till 1600 lumen i ljusstyrka. Perfekt för dig som behöver riktigt bra belysning.

Den här arbetsbelysningen behöver inga kablar eller eluttag, vilket gör den ännu smidigare att använda. Den har dessutom en låg vikt på knappt två kilo och en nätt storlek och smidig utformning, vilket gör den mycket enkel att hantera.

Trots sin låga vikt och den lilla storleken så är det här ändå en väldigt stabil arbetslampa som står stadigt. Det tar 50 minuter att ladda den, och sedan kan den användas i hela 330 minuter – det vill säga mer än fem timmar.

Det finns faktiskt inget negativt att säga om den här pålitliga, högkvalitativa och praktiska arbetsbelysningen. Men däremot finns det hur mycket positivt som helst. Det här är helt enkelt en riktigt bra arbetsbelysning, till ett oväntat lågt pris.

Vem passar då den här belysningen för? Ja, frågan är väl snarare vem den inte passar. Den här passar både proffs och kräsna hemmafixare. Den passar dig som vill ha en riktigt bra arbetsbelysning, men som inte vill behöva betala flera tusenlappar för den.

 

Andra arbetsbelysningar

Om arbetsbelysningen ovan inte är rätt val för dig, då finns det förstås många andra bra arbetslampor att välja mellan. Kanske söker du en extra högkvalitativ och robust arbetsbelysning som klarar alla miljöer, en mindre och smidigare arbetslampa eller en pannlampa? I så fall kan kanske någon av dessa vara rätt för dig.

El-Björn 230-38U

Den här arbetslampan kan passa dig som vill ha en riktigt robust och tålig arbetslampa av hög kvalitet. Den har ett brett och bländfritt ljus, och är utrustad med tre uttag för seriekoppling och handverktyg.

Det här är en arbetslampa som klarar av hårdare och tuffare miljöer, och därför är den perfekt även för byggen och andra arbetsplatser som kräver en arbetslampa som tål tuffare tag.

En annan stor fördel med den här arbetslampan är den robusta konstruktionen, och att den är tillverkad i okrossbar plast och har hörnskydd av kraftig gummi. Detta bidrar till en lång livslängd – den här är en arbetslampa som du med stor sannolikhet kommer att kunna använda en lång tid framöver. Den har dessutom fem års garanti.

Till den här arbetsbelysningen ingår en fem meter lång kabel och stickkontakt, samt tre stycken inbyggda schuko.

Trots den mycket stabila, robusta och tåliga konstruktionen så är det här faktiskt en relativt smidig och lätt lampa. Det gör att den är enkel att hantera och lätt att flytta runt och placera precis där den behövs.

Den här högkvalitativa och tåliga arbetsbelysningen passar för den som behöver en riktigt bra arbetsbelysning, som klarar det mesta.

Bosch GLI 12V-330

Om du behöver en smidig och mångsidig arbetsbelysning som passar för många olika ändamål, då kanske den här smarta arbetslampan kan vara något för dig.

Trots dess smidiga storlek så ger den en extremt kraftig belysning, detta tack vare tio stycken innovativa Power-LED.

Här ingår varken batteri eller laddare, men arbetslampan fungerar med Bosch 12 V batterier. Trots att du behöver köpa till detta så känns den här arbetslampan ändå riktigt prisvärd.

Med den här arbetslampan får du riktigt bra belysning, och en lampa som kan användas på många olika sätt. Du kan hålla i den, sätta fast den i en ficka eller i bältet, hänga upp den på väggen eller ställa ifrån dig den på ett bord eller på golvet – vad som än passar dig bäst.

Du kan dessutom välja mellan två ljusstyrkor, för att alltid få precis rätt belysning. Det går snabbt och enkelt att sätta upp lampan precis så som du vill med den kraftiga magneten, karbinen eller haken. Den har en ställbar vinkel på upp till 200 grader.

Den här arbetsbelysningen passar de flesta, oavsett vilka behov du har. Den passar dock extra bra för dig som behöver en smidig och flexibel lampa som kan användas på många olika sätt, i alla situationer och dessutom ger ett riktigt bra ljus.

 

Milwaukee  HL-VIS-301 – Bästa pannlampan

En pannlampa kan vara rätt arbetsbelysning för dig som behöver se allting omkring dig, och kanske främst det framför dig. Pannlampa passar perfekt när du arbetar utomhus sent eller inomhus utan annan belysning, och den kan användas själv eller som komplement till en annan arbetsbelysning.

Den här pannlampan är uppladdningsbar med en USB-kabel, vilket gör den enkel att använda – du behöver inte byta batterier eller ha någon belysning med långa sladdar.

Tack vare att pannlampan sitter på huvudet så har du alltid belysning på rätt ställe, och behöver inte flytta runt lampan.

Den här lampan ger ett bra ljus på upp till 600 lumen, vilket ger en bra och högeffektiv detalj- och områdesbelysning. Bra belysning precis där du behöver den, helt enkelt.

Till den här lampan ingår en USB-kabel för laddning, och två klämmor så att du enkelt kan sätta fast den i arbetshjälmen samt ett batteri. Den har även en elastisk rem och silikongrepp. Bandet är dock inte justerbart, och lampan är anpassad för montering på hjälm.

Den är även vatten- och dammbeständig, och den tål fall från upp till två meter. Den passar alltså för alla jobb och i alla miljöer, även vid arbete under mark eller vid väg- och tunnelarbete.

Här finns fem olika ljuslägen, och lampan har en lång drifttid – upp till hela 20 timmar. Det finns även en batteriindikator så att du kan hålla koll på när det är dags att ladda den igen.

Den mycket låga vikten gör lampan enkel att bära, du kommer inte ens känna att den är där – men den kommer att ge dig bra belysning och underlätta ditt arbete.

Den här lampan passar för dig som arbetar i mörka miljöer, och som behöver bra detalj- och områdesbelysning. Den passar för dig som vill ha bra belysning och en lampa som är enkel att använda, håller hög kvalitet och är riktigt prisvärd.

Hur använder man arbetsbelysning?

Det finns olika typer av arbetsbelysning, och hur de används kan variera en del. Många arbetsbelysningar placeras på till exempel marken, golvet, ett bord eller liknande. Andra kan sättas på väggen, hängas i kläderna eller så håller man i dem. Det finns även stativ för arbetsbelysning, men de flesta arbetslampor kan även vinklas för att ljuset ska hamna precis där det behövs.

Hur stark arbetsbelysning behöver man?

Det beror helt på hur bra belysning du behöver, men generellt kan man säga att en så stark belysning som möjligt är att föredrar för att belysningen ska fungera vid så många olika tillfällen som möjligt. Ofta går belysningen att justera i olika lägen, och på så sätt kan den passa för precis ditt behov vid just det tillfället. Det kan alltså vara en bra idé att välja en belysning som ger riktigt bra ljus, men som går att justera.

Ljusstyrkan varierar väldigt mycket mellan olika arbetslampor. Ibland är ljusstyrkan 600 lumen, och ibland uppåt 2000 lumen. Omkring 1000 lumen är vanligt. Om du arbetar i många olika miljöer och har behov av olika ljusstyrkor så bör du dock satsa på en som är ännu starkare, men som har ställbar ljusstyrka.

Vad kostar arbetsbelysning?

Det varierar väldigt mycket beroende på märke, modell och kvalitet. Du kan hitta enklare arbetslampor för någon hundring och till och med ännu mindre, men det finns också arbetsbelysning som kostar många tusenlappar.

Mer om arbetsbelysningar

En arbetslampa behöver den som arbetar i mörka miljöer, eller där det av någon annan anledning kan vara svårt att se. En arbetslampa kan underlätta arbetet avsevärt, för såväl den som arbetar inom bygg – och förstås många andra områden – som för hemmafixaren.

Publicerat den
Kategoriserat som Verktyg

av mikael

Jag heter Micke och driver flera hemsidor som handlar om bygg (husgrunder.com, poolmicke.se, attefallshus.se mfl). Under mina drygt 10 år med att sprida kompetens på nätet så har jag kommit över mängder med verktyg. Dessa recensioner försöker jag samla under mekaren.se